Inbraakbeveiliging

3 Minuten Gepost op:


Inbraakbeveiliging

Je huis is de plek waar je je veilig moet voelen. Wanneer er dan eens ingebroken wordt, tast dit het veiligheidsgevoel en het gevoel van geborgenheid enorm aan. Je hoeft dan nog niet eens thuis te zijn tijdens de inbraak, maar het idee dat onbevoegden in je woning zijn geweest en door je privéspullen hebben gesnuffeld is een nare ervaring. Niet voor niets installeren veel menen tegenwoordig een vorm van inbraakbeveiliging in hun huis. Inbraakbeveiliging kan een inbraak helpen te voorkomen, een inbraakpoging vertragen en tijdens het inbreken dieven afschrikken of volgen wat zij doen. Met de huidige technische middelen is er met inbraakbeveiliging dan ook veel mogelijk en zijn er erg veel systemen op de markt. Novisec geeft u graag persoonlijk advies.

Bekabelde inbraakbeveiliging   

Een eerste optie is een bekabelde alarminstallatie installeren. Een bekabeld alarmsysteem is door de bekabeling een erg betrouwbaar systeem. Je bent immers niet afhankelijk van bepaalde draadloze netwerkverbindingen, dus de verbinding met het alarmsysteem zal zelden tot nooit wegvallen. Dit zal enkel het geval zijn als de volledige stroomverbinding weg zal vallen. Dit systeem bestaat meestal uit een bedieningspaneel met daaraan gekoppeld één of meerdere camera's. Ook kan er een sirene aan gekoppeld worden of zelfs een rookmelder. Een nadeel van een bekabelde alarminstallatie is de installatie van het systeem zelf. Doordat je met allerlei kabels moet werken, kan er wat breekwerk aan te pas komen. Vooral als je de kabels uit het zicht wilt hebben. Doe je dit niet, dan lopen er juist in het zicht allerlei kabels en dat is ook niet mooi. Het beste is om een bekabeld alarmsysteem door een expert te laten installeren.   

Draadloze inbraakbeveiliging   

Met een draadloze alarminstallatie heb je geen gedoe met breekwerk en je zult nooit last hebben van lelijke loshangende kabels die in het zicht hangen. Dit verklaard dan ook meestal de wat hogere prijs voor draadloze alarmsystemen. Een draadloos alarmsysteem is dan ook gemakkelijk aan te leggen, zonder dat je daar een expert voor hoeft in te schakelen. Wel zijn deze alarmsystemen minder betrouwbaar. Het systeem werkt meestal op wifi, dus je hebt een sterke wifi verbinding nodig. Ook kan het zijn dat andere apparaten op dezelfde frequentie een verstorende werking kunnen hebben. Bij een draadloos alarmsysteem is het gemakkelijk om opties aan te vullen. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk een extra camera in je systeem hangen. 

Controle via een mobiel apparaat 

Het grote voordeel van vrijwel alle soorten inbraakbeveiliging is dat je het gehele beveiligingssysteem kunt instellen met een app op een mobiel apparaat, zoals je smartphone. Daarnaast kan er bij detectie van beweging een melding naar de app verzonden worden en kun je live meekijken wat er in je huis gebeurd. Sommige duurdere systemen zijn aangesloten bij een professionele alarmdienst die jou direct op de hoogte stellen als zij iets gedetecteerd hebben.Tags:
471 Woorden

Over ons

Veiligheid voorop: alles wat je wilt weten over veiligheidssystemen Hi! Mijn naam is Richard en ik ben blogger op deze site. Ik schrijf allerlei artikelen over veiligheidssystemen, want ik heb hier veel ervaring mee. In het dagelijks leven ben koop ik namelijk veiligheidsapparatuur in voor particulier en zakelijk gebruik. Ik vind het erg belangrijk dat we ons huis goed beveiligen tegen bijvoorbeeld inbraken en daarom geef ik jullie graag advies over hoe je dit het beste kunt doen. Wil je bijvoorbeeld graag weten waar je op moet letten als je een alarmsysteem in huis installeert? Of ben je meer benieuwd naar hoe je je computer en digitale gegevens het beste kunt beveiligen? Ik hoop dat mijn blogs informatief zullen zijn en dat jullie er ook iets aan hebben. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Inbraakbeveiliging
29 augustus 2018